Kezdőlap

 

III. Piszkos11 Pünkösdi Kupa 2010

Helyszíni tudósítónk jelentése a Vasváriból....

Immár harmadik alkalommal került megrendezésre a Piszkos 11 Pünkösd Kupa. Ezúttal a fedett, műfüves csarnok adott otthont a rangos tornának, melyen két vidéki: a Dunaújváros FI és a Gyömrő Ú-Klub, és két bajai csapat: a Piszkos 11, valamint az R-4 Lux Fakó3 szerepelt.

 

A Lux kerete: id. Kühn Gyuri, Legidősebb Pierre, Nem Nagyon Öreg Gy.Pista.

A Lux kupakeretéből: Fiatalabb Gyurkity Dusi, Faragó Facsa.

Villámigazolások Budapestről: Gólvágó Tibi, Postás Csabi és Kicsi Öcsi.

Technikai vezető: Öreg Luma

Vezetőségi delegált: Öreg Mamó.

 

A hatalmas érdeklődéssel szemlélt torna -3 néző, 6 családtag, 2 kisgyerek- körmérkőzéses formában, Gulio játékvezetésével zajlott.

 

Íme, rövid beszámolók a Lux meccseiről....

 

Piszkos 11: A vezetőség elvárása ennek bajai rangadónak, a testvéri összecsapásnak a  megnyerése volt.

Nos, a tét nem nyomasztott semmit. Lehoztuk a meccset, sima 5:1-re, az egy kapott gólt Pierre verte be, nehogy Gyuri jól érezze magát egy SHOTOUTtal. A sok gól után jól megérdemelt villásreggeli következett Csirkénél: a pénteki csapatkaja maradékát pusztította el a győztes sereg, sok-sok sörrel.

 

Második ellenfél a Bognár Gyuri által vezetett gyömrői sportújságírók összeszokott csapata volt. A gyorsan megszerzett vezető gól nem volt elég a győzelemhez. Kaptunk egyet, eredmény X. Mi lesz ezután? Hát, elmentünk sörözni, nehogymár felboruljon a trendi. Változás csak annyi volt, hogy a jó időre való tekintettel, a teraszon terített nekünk Csirke-gazda.

 

A harmadik meccs előtt kiderült, hogy a Piszkosak piszkosul kibabráltak velünk, mert egy kosár gólt kaptak a Bognár féle gárdától és így a feladat megnőtt: hattal kell legyűrni a DFI csapatát. Az indulás ragyogóan sikerült, már a második percben gólt rúgtunk. Az elindulás jó. A hibapont azonban bejött. Facsa az indulást a zuhanyozó irányába gondolta  és mire visszajött 1:3. Hűha! Pierre csk módosította az elvárást: Jó az x!

Hogy mindent megtegyen, 1:3-nál bement segíteni és mit tesz isten, öt perc múlva újra x. Nekünk jó! Aztán... nehogy elkényelmesedjen a csapat...róla rúgnak egy sakk-mattot, 3:4! Ezen azonban, a pesti idegenlégiós Kicsit Ideges Tibi -Gulióval jól összevesztek és paprika lett- változtatott és egy jobb alsóba vert lövéssel hozta a 4:4-et, a második helyet, az ezüstöt. Újra Csirke, újra sör, sörök, fergeteges borjú - Borjú? A jelen lévő gasztronómiai szakértők szerint, kb. a nyolcvanas években született szegény pára - pörkölt, mindenféle körítéssel és egyebek.

 

A tudósító jogosítványa és eszmélete eddig tartott. Tanuk elmondása alapján... a BL döntő megtekintése, nem hozott változást... folyt a sör le a torkokon, nem kímélték szegény állat maradványait sem. Elpusztítottak mindent, ami ehető és iható volt. Szép volt, jó volt, igaz volt.

A tudósító meséje is tovább tartott volna, ha Gy.Pista el nem szaladt volna.... egy, nagypályás öregfiúk meccsre. Aki nem hiszi, járjon utána.

Konklúzió: egy kívülálló, -ülő szemével.

Egy csapat sem csapat, egy csapat sem csapat, csak az R-4 Lux Fakó3 a CSAPAT!

 

 

 

Vissza a kezdőlapra